De vijfde landelijke editie van de Kindermuziekweek vindt plaats van 24 maart t/m 2 april 2023. Ruim 100 organisaties, van Het Concertgebouw tot een kinderdagverblijf en van het Rotterdams Philharmonisch Orkest tot een lokaal jeugdensemble uit de gemeente Brummen, organiseren samen meer dan 350 activiteiten.

Driehonderd basisschoolleerlingen uit Eerbeek, Hall, Brummen en Leuvenheim zullen tijdens de opening gezamenlijk het Kindermuziekweeklied Iedereen Verstaat Muziek zingen. Thema dit jaar is De wereld rond. De Kindermuziekweek benadrukt het belang en de impact van muziek: het verbindt, het maakt blij en muziek maken kan altijd en overal.

Opening in Eerbeek

De officiële opening wordt gehouden op vrijdag 24 maart vanaf 11.00 uur in Sporthal De Bhoele in het Gelderse Eerbeek. De presentatie van deze live YouTube-uitzending is in handen van vlogger Teun Peters. Er wordt verbinding gemaakt met andere locaties in Nederland waar de Kindermuziekweek losbarst.

Rapper Pjotr

Een Doe Maar Mee Band bestaande uit maar liefst 300 kinderen treedt samen op met rapper Pjotr, de ambassadeur van Meer Muziek in de Klas Zutphen Lochem Brummen en Voorst, en zal de uitzending afsluiten met het Kindermuziekweeklied, dat op honderden scholen tegelijkertijd zal worden meegezongen. U bent van harte welkom dit evenement bij te wonen vanaf 10:15 in de Bhoele of vanaf 11:00 via YouTube.

KINDERMUZIEKWEEK VR 24 MAART T/M ZO 2 APRIL 2023 
De Kindermuziekweek is een initiatief van Concert- en congresgebouw de Doelen, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Muziekgebouw aan ’t IJ, het Bimhuis, Het Concertgebouw, de Nationale Opera & Ballet, het Noord Nederlands Orkest, Wilminktheater Enschede, Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam, TivoliVredenburg, philharmonie zuidnederland, het Prinses Christina Concours, Muziekgebouw Eindhoven, Stichting Méér Muziek in de Klas en Jeugdtheaterbureau Vanaf2.

De Kindermuziekweek wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting STAP, BUMA Cultuur, het VSB Fonds, Stichting Janivo, Stichting de Weille Ogier, Stichting Elise Mathilde Fonds, de Freek en Hella de Jonge Stichting, het Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en alle deelnemers. 123ZING is educatiepartner.