Marise den Bakker

Zangeres, gitarist en pianist Marise den Bakker (Baak, 2001) deed op haar 14e mee aan The Voice Kids en behaalde de battles. In 2019 won ze de landelijke finale van Kunstbende in de categorie Muziek ze trad al op bij Lowlands en Mañana Mañana.

Wat is je eerste herinnering aan muziek op jouw basisschool en vertel daar iets meer over?

Op de basisschool maakte ik als eerst kennis met verschillende blaasinstrumenten, naast alle liedjes die we zongen in de jongere groepen. Dat is iets wat ik toen heel tof vond! We mochten allemaal instrumenten uitproberen en dat werd ook als een soort promotie gebruikt om kinderen te inspireren om op muziekles te gaan en kennis te laten maken met verschillende instrumenten. Op school werd er ook blokfluit les aangeboden voor het oefenen van noten.

In groep 7 & 8 had ik een leraar die erg veel aandacht besteedde aan het leren van Engels. Dit deden we door te zingen. Zo oefenden we de uitspraak en ook keken we naar de vertaling van de liedjes. Dit was erg leuk, omdat we zelf de liedjes mochten kiezen en iedereen daardoor gemotiveerd was om mee te doen.

Ook hadden we natuurlijk nog de eindmusical. Wij deden de “TV Kantine” en hierin werd natuurlijk ook veel gezongen.

Wie was jouw idool en door wie werd geïnspireerd tijdens de basisschool en waarom?

Destijds was ik fan van Ilse de Lange en Anouk. Ik was fan van hun liedjes en stemmen.