Rapper en Pabo docent Pjotr nieuwe ambassadeur Meer Muziek in de Klas

“Ik ben super trots dat ik dit mag zijn en hoop op meer expressie en talentontwikkeling in het onderwijs”

‘Iedere week is er muziek op jullie school. Klassiek, pop, levenslied, maakt niet uit. Als je er maar van leert en plezier aan beleeft. Samen met de juffen en meesters.’ Dat werd op 17 april 2019 in de gemeenten Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst plechtig beloofd aan 10.000 basisschoolleerlingen door de lokale afdeling van Méér Muziek in de Klas. Met de Zutphense rapper en Pabo docent zal deze missie verder worden vormgegeven en hebben de kinderen in deze regio een nieuwe inspirerende ambassadeur.

Méér Muziek in de Klas Zutphen Lochem Brummen en Voorst

Muziek is belangrijk voor iedereen. We luisteren ernaar, we dansen erop, we zingen en maken muziek. Iedereen is, op zijn eigen manier, een muzikaal mens. En al die muziek helpt ons om te ontdekken wie we zijn en te worden wie we willen worden, maar ook om anderen beter te begrijpen. Door muziek te maken worden we creatiever, kunnen we beter problemen oplossen. Muziek draagt bij aan onze cognitieve ontwikkeling, ziet ook de kersverse ambassadeur: “Ik zie gewoon wat het los kan maken, dat het zelfvertrouwen kan geven en dat het hun creativiteit kan stimuleren”

Méér Muziek in de Klas Zutphen Lochem Brummen en Voorst vindt het belangrijk dat alle kinderen in onze regio verschillende vormen van muziekeducatie krijgen op school: via zingen, muziek maken op instrumenten, presenteren, improviseren en componeren: “Muziekeducatie wordt hierbij ingebed in het hele onderwijs van de school en de kindcentra. De verbinding met de wijk en buurt (naoberschap) omarmen en stimuleren we.”

Rapper

Nadat hij in 2018 de Most Wanted-Award in de Amsterdamse Melkweg had gewonnen, schoot in het voorjaar van 2019 de single ‘Zonneschijn’ de ‘Viral 50 NL’ van Spotify in en werd miljoenen keren gestreamd. Hij tekende als eerste artiest bij het label ‘Lieve Jongens’ van goede vriend Snelle en de EP ‘Goed Nieuws’ belandde in de ‘Nederlandse Album Top 100’. 

Waar 2020 voor velen een teleurstellend jaar was ontstonden voor Pjotr mooie kansen. Om de week rapte hij het nieuws aan elkaar in de populaire weekoverzichten bij Radio 538. De ‘Kleine Wereld’ EP met de succes-single ‘Verliezen Met Jullie’ steeg tot boven de 10 miljoen streams en werd direct opgevolgd door de creatieve ‘Kleine Wereld Tour’ in de openlucht. Pjotrs eerste 101Barz-sessie ging het internet rond en was weken trending op YouTube. Met zijn rake teksten, unieke stemgeluid en creatieve aanpak heeft Pjotr een bijzondere plek weten te veroveren.

Pabo docent

Pjotr is niet alleen rapper en acteur (Berend Botje, 2021). Hij heeft een hart voor de jeugd en combineert dit graag met zijn passie voor muziek en tekst. Na zijn Pabo diploma bij Hogeschool Saxion in Deventer, voltooide hij een pre-master Onderwijskunde aan de Universiteit Twente.

Hij geeft workshops en organiseert projecten op scholen door het hele land. Alles draait om het vertellen van je verhaal en laten zien wie je bent. Wat in eerste instantie enkel lijkt op een leuk lesje rappen zit vol met expressie, ritme, taal en presentatie. Via didactische en pedagogische werkwijzen begeleidt hij leerlingen in het omzetten van gedachten of emoties in toffe teksten. “De jongeren presenteren deze teksten en vertellen hun eigen verhaal op unieke wijze aan elkaar. Het is mijn missie om in het onderwijs meer nadruk te leggen op expressie, sociale doelen en talentontwikkeling” aldus de bevlogen rapper.