Olaf Putker

Zanger, gitarist en liedjesschrijver Olaf Putker (Zutphen, 2004) stond in 2020 de finale van de landelijke Kunstbende en won in 2022 Rabo Onstage.

Wat is je eerste herinnering aan muziek op jouw basisschool en vertel daar iets meer over?

Om eerlijk te zijn, heb ik weinig herinneringen aan muziek op de basisschool. Zingen in de kring in de ochtend, dat deden we weleens. De herinnering die bij het lezen van de vraag terugkomt, is dat ik ooit zelf graag Michael Jackson wilde zingen voor heel groep 1. Ook groep 2 werd erbij gevraagd en toen deed ik mijn eerste concertje, compleet met bijpassende outfit. Dat werd wel getolereerd en toegejuicht! Maar echte muzieklessen kan ik me niet persé herinneren.

Wie was jouw idool en door wie werd je geïnspireerd tijdens de basisschool en waarom?

Ik luisterde van groep 1 tot groep 4 dus eindeloos veel naar Michael Jackson en daarna kwam Elvis Presley om de hoek kijken. Daar ben ik iets te lang in blijven hangen haha (tot mijn 12e ongeveer).