Méér Muziek in de Klas wordt ondersteund door vele ambassadeurs. Naast het landelijke Platform, artiest-ambassadeurs en ouder-ambassadeurs, hebben we ook ambassadeurs binnen het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal. Deze ambassadeurs betekenen veel voor het muziekonderwijs in hun regio en zijn vaak het gezicht van de beweging die daar rondom muziekonderwijs gaande is.

“Het was de juf uit groep 3 met haar gitaar die mij inspireerde om later zelf ook muziek te gaan maken. 25 jaar later, na veel gitaarlessen, bandjes, optredens en studio-opnames besef ik hoe belangrijk die eerste ervaringen met muziek voor mij geweest zijn. Samen muziek maken levert natuurlijk plezier op, maar stimuleert vooral ook de sociaal-emotionele ontwikkeling. En dat is zo belangrijk in ieders leven en dus ook waardevol om op jonge leeftijd mee te beginnen.

Daarom ben ik trots op het lokale MuziekAkkoord dat wij in onze regio Zutphen/Lochem/Brummen/Voorst in 2019 getekend hebben. Samen met scholen, muziekverenigingen, cultuurcentra en vele anderen. Hiermee willen we voor elkaar krijgen dat op alle scholen muziek beschikbaar is en ook het belang van muziek onder de aandacht blijft bij scholen, leerkrachten en ouders.”

“Samen muziek maken levert natuurlijk plezier op, maar stimuleert vooral ook de sociaal-emotionele ontwikkeling.”