Op woensdag 17 april tekenden ruim 30 vertegenwoordigers van lokale organisaties uit Zutphen, Voorst, Lochem en Brummen het convenant Méér Muziek in de Klas Lokaal. Hiermee beloven ze aan 10.200 kinderen van 65 scholen in de regio weer wekelijks muziekonderwijs in 2021.

Het convenant muziekonderwijs werd tijdens een feestelijke bijeenkomst ondertekend in Theater Hanzehof in Zutphen. Het is het zesde convenant in het kader van Méér Muziek in de Klas Lokaal en het tweede convenant in Gelderland.

Feestelijke ondertekening

Tijdens de feestelijke ondertekening in de Buitensociëteit van de Hanzehof brachten kinderen van RKBS J.F. Kennedy uit Zutphen en Meester G. Propschool uit Lochem het lied ‘Wij maken muziek’ ten gehore. Dit deden zij onder leiding van meester en singer songwriter Stef Woestenenk. Ook trad het ‘HIT orkest’ op, het jeugdorkest van de Harmonie Gorssel-Eefde.

Muziekonderwijs voor heel Gelderland

Met de ondertekening beloven vertegenwoordigers van meer dan  60 partijen dat kinderen in de regio weer wekelijks muziekonderwijs krijgen. Onder andere de schoolbesturen Archipel en Gelderveste, gemeenten Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst, muziekaanbieders Muzecollectief en Popcollege, en Muzehof en Cultuur Oost als cultuuraanjagers tekenden de overeenkomst. Zij zullen zich vanuit hun eigen kennis, expertise en mogelijkheden inzetten voor hoogwaardige muziekeducatie in de regio.

Naast een panelgesprek met sprekers uit alle geledingen van de samenwerkende partijen sprak ook gedeputeerde van de provincie, Josan Meijers, nogmaals haar wens voor het muziekonderwijs in Gelderland uit. Tijdens de eerste ondertekening in deze provincie, op 27 juni 2018 in De Liemers, sprak ze de ambitie uit structureel muziekonderwijs voor alle Gelderse basisschoolkinderen te willen realiseren. Tijdens dit evenement in Zutphen voegde ze hier aan toe blij te zijn met de beweging die gaande is en dat de provincie op schema ligt om in 2020-2021 alle Gelderse kinderen van structureel muziekonderwijs te voorzien.