Op dinsdag 10 mei kwamen groepsleerkrachten, schoolleiders en pabostudenten uit het hele land samen voor de werkconferentie Méér Muziek in Mijn Klas op Paleis Noordeinde in Den Haag. Minister Dennis Wiersma van Primair en Voortgezet Onderwijs en staatsecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media woonden de conferentie bij. Ook Koningin Máxima was, als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas, aanwezig.

De belangrijke rol die leerkrachten spelen bij de verankering van muziekonderwijs stond deze dag centraal. Er werden bijzondere verhalen over de kracht van muziek uitgewisseld. Ook deden de deelnemers nieuwe inzichten en inspiratie op om in te zetten voor structureel muziek in de klas.

Materiaal workshops 10 mei

Tijdens de workshops gingen alle aanwezigen op Paleis Noordeinde aan de slag met thema’s zoals het integreren van muziek met andere vakken, spoken word en de kracht van het samen muziek maken.

We hebben alles wat tijdens de workshops aan bod is gekomen voor je op een rij gezet. Zo kun je, ook ná vandaag, aan de slag met meer muziek in jouw klas! En deel de informatie vooral ook met je collega’s, zodat ook zij geïnspireerd raken.

Bekijk het materiaal van de verschillende workshops