Tijdens het Kerst Muziekgala (AVROTROS) brengen kinderen vanuit het hele land de meest geliefde (kerst)hits ten gehore. Samen met optredens van onder anderen Jeangu Macrooy, Jamai, Wouter Hamel en Trijntje Oosterhuis laten zij tijdens het gala zien hoe leuk muziek maken is. Koningin Máxima verwelkomen wij als onze eregast. Speciaal is dit jaar de Grootste Schoolband van Nederland die wordt gevormd door twaalf basisschoolklassen van Jeugdeducatiefonds-gecertificeerde scholen uit het hele land.

Speciaal is dit jaar de Grootste Schoolband van Nederland die wordt gevormd door twaalf basisschoolklassen van Jeugdeducatiefonds* gecertificeerde scholen uit het hele land. De kinderen hebben in een videoclip een speciaal kerstlied opgenomen genaamd Muziek Brengt Ons Samen en zal in de uitzending te zien zijn. Het lied is gecomponeerd door Jesse Koch en Marleen Hoebe (Massive Music).