“Wát hebben we ook alweer gewonnen?”, vraagt juf Annemiek van basisschool de Triangel uit Eerbeek enthousiast. “De muziekwedstrijd!!”, gillen de kleuters op hun hardst.

Op 18 juni 2021 vond de feestelijke uitreiking plaats van de MuziekWedstrijd van Méér Muziek in de Klas Lokaal (Zutphen, Lochem, Brummen, Voorst). Deze wedstrijd is om de jaarlijkse KinderMuziekWeek nog feestelijker te maken. Met een lied van Stef Woestenenk, speciaal gemaakt, werden alle basisscholen uit de gemeenten Lochem, Brummen, Zutphen en Voorst uitgedaagd om een eigen muziekvideo op te nemen. De meest muzikale en creatieve inzending verdient een bedrag van €500,- wat natuurlijk te gebruiken is voor nog meer muziek op school.

Drie prijswinnende scholen uit Eerbeek, Zutphen en Lochem.

Petra Bennis, projectcoördinator van Méér Muziek in de Klas Lokaal bezocht vandaag de drie prijswinnende scholen samen met muzikant Stef Woestenenk. Op de drie scholen verzamelden de kinderen zich op het schoolplein en zongen samen met Stef Woestenenk het lied ‘We maken muziek’. De Propschool uit Lochem en de Theo Thijssenschool uit Zutphen hadden respectievelijk de tweede en de derde prijs.
Prijswinnaar basisschool de Triangel heeft al besloten waar het geld naar toe gaat: “Nieuwe muziekinstrumenten op school en het liefs ook boomwhackers”, aldus Annemiek Schotman. Dat laatste zijn gekleurde plastic buizen in verschillende toonhoogtes die veel worden gebruikt bij muziekonderwijs.

De wedstrijd is onderdeel van een reeks activiteiten van Meer Muziek in de Klas Lokaal. Doel is dat alle basisschoolkinderen goed en structureel muziekonderwijs krijgen. Muzehof Centrum voor de Kunsten organiseert en coördineert dit in samenwerking met Méér Muziek in de Klas (de landelijke organisatie) en werkt daarin samen met onder meer gemeenten, schoolbesturen, muziekaanbieders en de cultuurcoaches uit de vier gemeenten.

Foto’s Basisschool de Triangel Eerbeek door Edith Gloerich. Petra Bennis van Muzehof,  leerkracht Juf Jeanine Groep 1-2a, Juf Annemiek Schotman Groep 1-2b

Liedjesschrijver Stef Woestenenk geeft schoolpleinconcertje.